30.9.2011

Viikonlopun kuvia ja NE!!

Viime viikonlopun tavoitteena oli lukea lukion psykologian kolmoskurssin kirja tiistain tenttiä (vai koetta? en edes tiedä kumpia ne on, mutta tuskin sillä on väliä....) varten. 25 sivua jäi maanantain puolelle. Yllä kuva mun lukunurkastani.
Tein pienen korjausliikkeen pation järjestyksessä...
Mähän puhuin viimeksi niistä Teema-lautasista. No, äitini soitti sitten mulle, että Turun Iittalan tehtaanmyymälässä on erä Teema-astioita Ota 2, maksa 1 -tarjouksessa. Pakkohan sinne oli mennä ja yllä tulos, eli 8 kappaletta lautasia (halkaisija 21cm) alle 40€. Ekaks ajattelin, etten osta noin montaa kun ei meillä ole ikinä noin paljon ihmisiäkään kylässä, mutta totesin sitten, että eipähän tarvii pestä astioita niin usein ;D Tehtaanmyymälästä sai muuten mukaan sellasen ison muumijulisteen, joka meillä teipattiin Pojan vaatekaapin oveen.
Tämä kuva on lauantailta. Poika syö katkarapu-kurkku-omenavartaita. Noi katkaravut on valkosipuli-yrttimarinoituja ne tulevat pakastealtaasta. teen aina liian vähän noita vartaita, me syödään meinaan niitä Pojan kanssa kilpaa.

27.9.2011

Unelmia ja astioita

Mä haaveilen uudesta astiastosta. Olen pikku hiljaa kasannut aika kasan muumimukeja (15kpl+1 emalinen) ja siirtynyt niistä sitten muumikulhoihin (toistaiseksi 3kpl). Olen jo monta kuukautta suunnitellut seuraavaa siirtoani, eli uusia lautasia. Vanhat, mummoltani saadut lautaset menisivät kiertoo veljelleni. Mikä mua sitten estää marssimasta kauppaan ja ostamasta niitä lautasia? Nuukuus, luonnollisesti. Ja mitä hauskaa siinä olisi ilman pientä jahtia? ;D Evoluutio ei ole näköjään päässyt mun kohdallani puusta pidemmälle kun tykkään keräillä ja metsästää...

Tämä ihana kuva löytyi Sokoksen sivuilta. Inspiroiva, eikö?

23.9.2011

Viikko

Pojan syntymäpäivä on 10 päivän päästä. Tuntuu jotenkin hassulta. Missä vaiheessa se kasvoi noin isoksi? 3 vuotta. Millaset synttärit Pojalla oli viime vuonna? Millainen kakku? Yhtään kuvaa ei taida olla ja muistikuvatkin on hatarat :/ Tänä vuonna otan paljon kuvia!
olen suunnittelijaluonne ja se näkyy eniten rahankäytössä ja juhlien järjestämisessä tai ylipäätänsä organisoinnissa. teen pitkin kuuta budjetteja ja rahankäyttösuunnitelmia (sillä mulla onkin varaa ostella). Mulla ei ole kyllä hajuakaan, mistä olen kyseisen tavan saanut/oppinut, koska kukaan tuttuni ei tee samalla tavalla.
Ylläoleva kuva on muuten tämänpäivän ostoksistani. Kaikki lasten juhlatarvikkeet olivat Skanssin Suomalaisessa -50%
Mulle tulee aina välillä prinsessakausia. Ei, en pistä kruunua päähän ja vilkuttele ihmisille auton ikkunasta. pyydän isääni tai veljeäni tekemään kaikki "miehiset jutut". Esim jos jompi kumpi heistä on meillä, saatan pyytää häntä vaihtamaan nopeasti lampun tai muuta vastaavaa. Eihän se nyt ole kuolemanvakava asia, mutta mua ärsyttää tää tapa koska osaisin tehdä asian itsekkin. Yllä on taas yhden prinsessakauden loppu, nimittäin vaatekaappiin laitettu uusi vaatetanko. Häpeäkseni voin tunnustaa olleeni itsestäni ylpeä asennettuani sen, vaikka ton pitäis olla ihan itsestään selvä asia...
Tangon jälkeen tarvittiin hengaareita. IKEAsta Pojalle värikkäitä lasten hengaareita ja äidille saman sarjan mustia aikuisten hengaareita.
Ja mitä siitä tuli? Toteutettu unelma, eli siisti ja käytännöllinen vaatekaappi pojalle. olen aina vihannut viikkaamista ja tämä vaatekaappi minimoi vaivan plus Pojan on helpompi valita ja ottaa vaatteet itse. On ihana sanoa Pojalle aamulla "Käy aamupissillä ja käy valkkaamassa vaatteet." ja hetken päästä todeta Pojan olevan pukeissa. Musta on myös hauska seurata Pojan vaatemakua. Toistaiseksi näyttää aika samalta kuin äidin, eli ne samat paidat (=marimekot ja uusretrot) ovat koko ajan käytössä.
Mun piti viikonloppuna lukea tenttiin, joten aloin saattamaan loppuun kaikkia keskenjääneitä hommia. Yksi niistä oli tuo kuulamppu, joka on pyörinyt meillä muutosta lähtien (eli yli vuoden!). Nyt se pääsi paikalleen Pojan lukulampuksi.
Viimeinen kuva. Kyseessä on mun uusi viljelmäni keittiön ikkunalaudalla (jep, mulla on taas viljelykausi). Vasemmalla on pihalta pelastetut paprikat, joissa on tosi pieniä raakileita. Keskellä se kukkapenkistä pelastettu tomaatti ja oikealla pitkän harkinnan jälkeen ostettu minisitruspuu.

16.9.2011

PS, i love you!

Hehkutettuani PS-kaappia täällä törmäsin mokomaan huuto.netissä. Kaappi löytyi Helsingistä ja hintaa sille kertyi 29€. Sain siis samalla Helsingin reissun, pikapiipahduksen Espoon IKEAssa ja korvaamatonta kokemusta Helsingin neljän ruuhkassa ajosta. Kaapin päältä löytyy seuraavia asioita vasemmalta lähtien:
  • Peltinen tynnyri Espoon IKEAn löytöpisteestä hintaan 8€
  • Tomaatin ruukkuna toiminut vanha kattila. Taloyhtiön kierrätyspisteestä 0€
  • Kanerva ja peltinen ruukku Prismasta, hintaa yhteensä 3,95€
  • Kukkapenkistä pelastettu mysteeritomaatti (edellisen asukkaan istutuksia?) IKEAn ruukussa, 2,95€
Meillä oli tänään Pojan kanssa pation siivoustalkoot. siis järjestelin ja harjasin ja Poika leikki. Nuo laatikossa kasvavat kasvit ovat muuten paprikoita. Ei, niistä ei ole tullut yhtään paprikaa tänä vuonna, mutta kukat ovat ihan kivoja... Jospas pelastaisin ne(kin) sisälle talven ajaksi.
Yksi syy miksi rakastan tuota kaappia on se, että sinne sisälle saa kaikki rojut (=lelut, ruukut, ym) ja sen saa lukkoon.
Mysteeritomaatti pääsi kukkapenkistä ruukkuun ja keittiön ikkunalaudalle.
Etualalla kasvaa vadelmapensaita, mansikoita, samettikukkia ja kehäkukkia.

Kaksplussassa tai Meidän perheessä vilahti Lindexin pandapipo ja pakkohan sellainen oli saada! Ensin ajattelin, että ostan sen Pojalle, mutta taidankin pitää tämän itse... Tai katsotaan. Voihan olla, että käytämme sitä molemmat :)
Tätä ei olisi kyllä vaikea kopioida... Musta pipo näyttäisi hyvältä jos pohjaväri olisi jokin shokkiväri, esim neonvihreä.
Mun pitäisi tänä viikonloppuna lukea länsimaisen kirjallisuuden tenttiin ja väsätä pari ruotsin ainetta, mutta mitä tapahtuu? ompelen ja siivoan ihan hulluna. Yllä päärynätyyny numero kaksi. unohan aina kangaskaupassa käydessäni ostaa niitä vihreitä vetoketjuja, joten laitoin siihen sinisen. Pitäs varmaan treenata enemmän vetoketjun ompelua kun tosta tuli taas sysiruma! Pahimmat kohdat sain piilotettu onneksi napeilla ;D
Muistatteko, kun puhuin siitä mummoltani saamasta kukkakankaasta? No löysin niistä sen toisen! Päätin, että toisen säästän ja toisesta tulee tyynyjä ja pari taulua. Yllä ja alla ensimmäinen kukkatyyny. Toinen puoli on mummolta saadusta lakanasta ja täyte vanhasta tyynystä. Kierrätyksen helmi siis.
Ja Poika tykästyi siihen heti! Poika muuten rakastaa tuota kangasta ja se on ollut mukana hänen prinsessaleikeissään (Poika kietoo itsensä kankaaseen ja ilmoittaa olevansa prinsessa. Äiti saa kuulemma olla kuningasprinssi).

15.9.2011

Sisäistä kauneutta

Onko se lintu? Kala? Nopealla vilkaisulla se näyttää puhjenneelta ilmapallolta, jonka päällä on kivi. Ai mikä se oikeasti on? No pannukakun ohjeella se on tehty. Se on siis maailman rumin pannukakku. Onneksi se oli sentään maukas!
Eksoottista pitsaa? Noup. Suklaa-persikkajuustokakku goes terribly wrong. Kakku maistui valtavan pahalta. Tätä kokeilua ei pelastanut edes sisäinen kauneus, vaan ensimmäistä kertaa elämässäni heitin kakun kylmästi roskikseen maistettuani sitä. Harmitti, olihan kakku kokeilu Pojan syntymäpäiviä varten. Toisaalta, onneksi kokeilin sitä ensin, enkä vain iskenyt suurena päivänä pöytään. Sukulaisten ilmeet olisivat olleet mielenkiintoisia ;D
Tiedän, että se on halki, mutta sehän on juustokakku. Juustokakut saavat olla hieman halki, eikö?
Tämä on siis syntymäpäiväkakkukokeilu numero 2. Vielä kun sen tekisi pelkästä vadelmasta (nyt täytteessä vadelmia ja pensasmustikoita) ja laittaisi marjoja päällekkin. Hmmm... Menee mietintään. Ehdin kokeilemaan vielä muutamat kakut ennen kun kuu vaihtuu lokakuuksi ;D

5.9.2011

Hi hippie!

Parin päivän sairastamisen aikana mä opettelin taas kutomaan! Ensimmäinen työ oli tietysti taas suuruudenhullu, eli jättikokoinen Hippipipo. Lanka on 7 veljestä raita sateenkaari ja puikot taisivat olla nro 7. Tyyli 2 oikein 2 nurin. Silmukoita 100 ja niitä sitten kudotaan ja kauan! Mutta lopputulos on iloinen ja superlämmin

Pojan kuraleikit.
Pojan huone sai tänään uuden järjestyksen, jonka avulla saatiin nipistettyä Pojalle hieman lisää leikkitilaa.
Mut voi julistaa terveeksi viimeistään siinä kohti, kun saan kimmokkeen leipoa jotain. Tänään se jotain oli brownieta.
Poika on päiväkodissa oppinut tekemään tälläisen ilmeen. Mielestäni ilmeily on vallan söpöä ja usein meitä onkin kaksi ilveilijää (oli paikka mikä tahansa).
Viimeisenä jotain ihanaa (kaikki tuntuu olevan tänään ihanaa?) eli mummoltani saama kangas (=retroverhot). Kukkien halkaisija on 42cm. Muistaakseni kankaita on kaksi, mutten löydä toista mistään... Tahtoisin tehdä toisesta kankaasta tyynyjä. Siis niin, että kukka leikataan irti 2-3cm varoilla ja taustaksi esim. jotain vanhaa lakanakangasta. Toisaalta en millään raaskisi leikata kangasta. Kukat ovat mielestäni liian isoja mekoksi. Ehkäpä mä vaan odotan vielä sopivaa inspiraatiota... Tämän kankaan kohdalla rima on huikean korkealla.