17.5.2012

TJ 10

Koulun loppuun on 10 kouluaamua. Kesä tulee jälleen olemaan hyvin työpainotteinen, mutta palkkapäivät ja kouluvuosi sitäkin mukavammat. Yllättäen aikomuksenani on ostaa ensimmäisestä palkasta jokin syötävän hyvännäköinen designluomus ja yllä onkin ideoita siitä, mikä tämä luomus voisi olla. Tosin ylläolevat tuotteet ovat (yllättäen) sitä hintaluokkaa, johon sorrun vain jos voitan joskus lotossa...

Marimekko: Tipo-hame
Hintaa hameelta löytyy Finnish Design Shopissa 169€ (liikaa!), mutta hame tulee varmasti toimimaan inspiraationa, kun alan miettimään ensivuoden valmistujais-/ylioppilasmekkoani.
 
Lillephant: Messenger Bag
Länna Möbleriltä löytyvät laukku maksaa n. 142€ ja on hyvä muistutus siitä, miksi mä olen joskus opetellun ompelemaan. En pääse kyllä millään yli tuon laukun söpöydestä!

14.5.2012

Puikkokotelo

Onko kukaan koskaan koittanut metsästää Turusta nättiä puikkokoteloa äidilleen äitienpäivälahjaksi? Mä koitin ja tulokset olivat varsin rumia ja muovisia. Päätin siis tehdä kotelon itse Pringles-tuubista, kunnes törmäsin vasemmalla olevaan palapelituubiin Suomalaisessa. Tuubi lähti mukaan tuunaustarkoituksessa, mutta nuo Pojalle sopivat palapelit ovat kieltämättä mukava plussa... Keskellä ja oikealla näkyy maalattu lopputulos.

3.5.2012

Kyl määki taas jottai teen

 
 
 
 
Tänään iski pitkästä aikaa luova hulluuskohtaus. Ja kyllähän sitä olikin jo odotettu! En tiedä oliko kohtaus ihan luomu vai vaikuttiko piipahdus huuto.netissä erästä Marimekon kangaskassia metsästäen asiaan. Taisin taas muistaa miten paljon huuto.netistä löytyy kaikkea ihanaa (ja miten vähän tilini saldo pitää tuosta kaikesta ihanasta...). Vasemmalla päivän tuotokset, eli kaksi kangaskassia, pussukka ja avaimenperä, joka on muuten oikeasti Pojan tekemä. Lievästi sanottuna sympaattinen tapaus.
 
 
 
 
  • Ylemmän kassin kangas taitaa olla mummon peruja ja kahvat ovat tietysti vanhasta lakanasta.
  • Olisikohan tuon toisen kanssin kangas vanhalta perheystävältä? Mulla alkaa olemaan liikaa kankaita kun enää edes muista mistä mikin on...
  • Pussukan päällikangas on jämä Marimekkoa olohuoneen tyynyistä ja vuori vanhaa lakanaa. Vetoketju on isomummolta peritty.
  • Avaimenperän tekniikka on seuraava: istuta 3-vuotias keittiönpöytään. Anna sille eteen kasa hamahelmiä ja muotti. Silitä valmis sydän ja pujota siihen avainlenksu. Tadaa!Voi kyllä olla, että teen tuosta itselleni kaulakorun...

1.5.2012

Vappuja!

Eilen munkkitehtaassa syntyi taas kymmenittäin (vegaani)munkkeja. 7 meni parempiin suihin ja loput 20-30 perinteisesti pakkaseen odottelemaan yllätysvieraita tai mun makean hampaan kolotusta.
 Ulkona syöminen on viimepäivinä saanut ihan uuden merkityksen. Aurinkoisten kevätpäivien kunniaksi meillä on nimittäin siirrytty keittiönpöydän äärestä pation uudelle penkille. Kuten kuvista näkee, penkki on taas tälläinen kierrätyksen helmi ja löytyi tarpeettomana vanhempieni pihasta.

Ylhäällä Bloggerin kääntämät. Mä olen jotenkin ihastunut tähän uuteen Bloggeriin, mutta olisivat tosiaan voineen lisätä myös jonkun kuvan kääntöjutun. Ängri Böörds -pallo, kuten Poika sanoo, on ostettu tänään Turun Vapputorilta riistohintaan, mutta minkäs teet kun en älynnyt ostaa aikaisemmin vastaavaa palloa halvemmalla. Noh, pääasia että on pallo.
PS. Jep, olen ollut yhä saamaton käsitöiden suhteen. Eiköhän niitä ala syntymään viimeistään "kesälomalla".
PSS. Blogi 3 vuotta, jeij!