30.9.2012

Jenkkisynttärit

Meillä juhlistettiin tänään Pojan tulevaa syntymäpäivää. Ruokapöytään oli valikoitunut jenkkiteema: hotdogeja, donitseja, vaahtokarkkeja, popcornia... Jopa kakku oli tehty amerikkalaisista pannukakuista. Kakku oli muuten valtavan hyvää (ja vegaania), mutta pysyi kasassa vain varrastikkujen voimin.

22.9.2012

Pääjalkaisten lumoissa


(Pojan ensimmäiset pääjalkaiset ikinä)
(ukki&mummo | äiti)

Maanantaina mä löysin Pojan seinästä kolme noin metrin mittaista lyijykynällä piirrettyä pääjalkaista. Vielä viikonloppuna Pojan piirrustukset olivat olleet sellaisia suttukasoja, mutta näissähän oli jo ideaa! Harmitti hieman, että ensimmäiset pääjalkaiset päätyivät seinään eivätkä paperille... Yhdessä me sitten hinkkailtiin piirrokset pois seinästä ja Poika joutui hetkeksi vielä jäähyllekkin, jottei enää ikinä piirtäisi seiniin. (Pojasta jäähy on rangaistuksista pahin ja siksi sitä käytetään vain erikoistapauksissa.) Tiistaiaamuna pääjalkaisia ilmestyi paperillikkin. Kuorrutan kohta kaikki seinät Pojan piirrustuksilla, niin sympaattisia noi pääjalkaiset musta on.

21.9.2012

Kahdeksalla eurolla mielenrauhaa


(naulakot Tiger á 4€)
Mä eksyin vihdoin tänään Skanssin Tigeriin. Olisin voinut ostaa koko kaupan tyhjäksi! Onneksi tilin saldo oli sillä hetkellä tuntematon, joten valtaviin herätysostoksiin ei ollut varaa. Mukaan lähti kuitenkin kaksi naulakkoa yhteishintaan 8€. Vihdoinkin mä sain järjestystä meidän takki- ja laukkukaaokseen ja itselleni mielenrauhan. 

Meidän perheen perjantai-ilta sisälsi pitsaa, popcornia, pillimehua, psykologiaa ja Boltin. Luettavaa jäi tälle illalle vielä 16 sivua, jonka jälkeen voi huomenna siirtyä hyvillä mielin persoonallisuuspsykologian pariin. Kyllä musta vielä ylioppilaskin saadaan!

19.9.2012

Shoppailuterapiaa

 Hoitajanaopiskelija tiedän ennaltaehkäisevän työn merkityksen, joten menin maanantaina kirjoitusten jälkeen surutta shoppailemaan. Yllä kotiin kannetut kassit ja alla hieman tietoa niiden sisällöstä.
 Lankamaailma
Ah ja voih. Voisin pyöriä Turun Lankamaailmassa koko päivän, mutta maanantaina meni vaan tunti. Vasemmalla kuva ostoksista (n.13€) ja oikella ystävälleni tekemä pipo. Ystäväni siis osti mulle yllätyslahjaksi 12mm puupuikot (♥) ja kiitokseksi neuloin hänelle maanantai-iltana pipon kyseisillä puikoilla.
UFF
Uffilla on taas ne alennuspäivät. Tiedättehän, ne kun ensin kaikki maksaa 7€, sitten 6€, jne... Maanantaina oli 7€-päivä ja mä löysin yllä olevan Max Maran takin. Se on täydellinen, just sellanen mitä mä olen ettinykki, ja hintaa se 7€. Kaveriksi lähti vielä valkoinen venäläishuivi (oikealle) hintaan 2€, haaveissa-listalta sekin.

Glitter
Mä pyörin ja pyörin, vaanin ja mietin. Pitkään. Keräilijä-metsästäjä oli taas liikkeellä. Lopulta mukaan lähti armeijanvihreä übermuhkea tuubihuivi (12€?), venäläishuivihenkinen sormus (muistaakseni 7€) ja pinnejä (2,5€).

Class Ohlson
Poika halusi huoneeseensa sen punaisen kangaspäällysteisen lampun, josta puhuin elokuussa (linkki), ja myös sai sen. Mukaan lähti myös uusi lamppu olohuoneessa jo vähän aikaa keikkuneeseen Muuton E27-lamppuun (joku oli ilmeisesti huitassut "hehkulamppua" ja siitä oli katkennut johto).

17.9.2012

Busted





Miten juuri silloin kun olet juuri kaivautunut VPK-talon pimeydessä pidetyistä ylioppilaskokeista  takaisin sivistykseen joudut (okei, pääset) Dressing Mimian Streetstyle kuvauksen kohteeksi? Oli hieman absurdia tulla pysäytetyksi kadulla kuvia varten. Tai siis kivaa. Tai siis jännää. Tai siis oikeastaan aika ihanaa... Hih.

Dressing Mimian Turku Streetstyle albumi löytyy täältä.

15.9.2012

Kaksi takana, kolme edessä


(heijastin Turun veripalvelutoimisto | lakut  12kpl/10€)
(karvakaverit olivat kaljukaverilla lainassa)
Kävin eilen äidinkielen tekstitaidon jälkeen luovuttamassa verta. Ystäväni naureskeli, että taidat olla masokisti kun ensin imetää ulos tieto ja seuraavaksi vielä verikin. Pakkohan mussa on olla masokistin vikaa, kun olen  tähän hommaan lähtenyt. Mä en ole yleensä mitään stressaajatyyppiä, mutta jännitän ihan valtavasti noita ylppärikokeita. Vatsa heittää koeaamuina aina karusellia. No, ei ole onneksi montaa aamua enää. Tämän jälkeen pitäisi tehdä opinnäytetyö ja keväällä onkin jo kirjoitusten toinen osa. Ohhoh. Kaikkeen määki aina itteni tungen! En ole ehtinyt tekemään kunnolla edes käsitöitä niin stressileveli lähentelee kolmea miljoonaa...


Takana:
englannin kuuntelu, äidinkielen tekstitaito


Edessä:

englannin tekstiosuus, äidinkielen essee, psykologia

Hamassa tulevaisuudessa:

ruotsin kuuntelu, ruotsin tekstiosuus, terveystieto

9.9.2012

Mansikkamacaronien ohje

Jeij, kokeilin heti tänään mansikkamacaroneja hyvällä menestyksellä. Onneksi veli on lomilla syömässä kaikkia koevedoksia, niin leivonnaiset eivät jatkossa löydy meikäläisen lantiolta.

Vatkaa hetki valkuaisia niin, että syntyy paljon kuplia. Lisää molemmat tomusokerit ja vatkaa seosta pitkään ja hartaasti. Kolmannen "tää ei vaahtonnu ikinä" -ajatuksen jälkeen aletaan olemaan jo lähellä. Tarkoituksena ei ole saada vaahtoa aikaiseksi, vaan hieman rakennetta (ja kuplia!) taikinaan. Sekoita perunajauho mantelijauhoihin ja lisää se valkuais-sokeriseokseen. Jokainen muu ohje käskee sekoittamaan jauhot seokseen nuolijalla tai vastaavalla, mutta tässä ohjeessa saa käyttää sähkövatkaimen pienintä nopeutta jos muistaa toimia nopeasti. Lado taikina pursotuspussiin, jossa on pienehkö pyöreä pää. Pursota leivinpaperille halkaisijaltaan n. 2-2,5 cm nappeja. Jätä hieman leviämisvaraa! Anna nappejen seistä hetki (5-15 minuuttia, maltti on valttia. Huonosti seisseisiin nappeihin tulee paistaessa halkeamia!) ennen uuniinlaittoa. Paista 140-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia kunnes napit ovat kohonneet ja jämäkän oloisia. Itse tökin luukku lähinnä ollutta yksilöä sormella aina välillä varmistaakseni koostumusta... (Älä syötä sitä yksilöä kenellekkään.) Muista jäähdyttää napit kunnolla ennen täyttämistä! Lämpimät napit irtoavat huonosti leivinpaperista.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja tarkasta koostumus. Levitä täytettä napin väärälle puolelle (se puoli, joka oli paistaessa alaspäin) ja pyörittele toinen nappi varovasti seoksen päälle. Pyörittelemällä täyte asettuu kauniimmin paikoilleen. Pyöritellessäsi nappeja vastakkain huomaat viimeistään onko täyte koostumukseltaan hyvää. 
Tönkkö täyte, napit eivät ota toisiinsa kunnolla kiinni --> lisää öljyä.
 Lötkö täyte, joka ei tahdo pysyä paikoillaan --> lisää tomusokeria.
Tämän kaiken epäselvän tekstin jälkeen voin paljastaa, että Kinuskikissan blogista löytyy kiva kuvallinen ohje. En tosin ole kaikista asioista ihan samaa mieltä, mutta ainakin se havainnollistaa tehokkaasti ohjetta.

8.9.2012

Macaron!

Mä en ollut ikinä syönyt macaroneja. En, kunnes tein niitä tänään. Nuohan ovat hyviä ja helppoja kuin mitkä! Kuvassa olevien macaronien taikinassa on kaakaojauhetta ja täytteenä vadelmahilloa. Tästä tämä kehittely taas lähtee... Pojan syntymäpäiville saadaan varmaankin kasa näitä värikkäitä leivoksia. Laitan ohjeen kunhan saan vähän kehiteltyä macaronejani täydellisempään suuntaan.

6.9.2012

Täällä ruoho on kyllä aika vihreää

(kangaskassi Marimekko, koko 46x47 | kengät Converse)
Eilen se uhkaili blogin hiljenemisellä ja tänään se jo postailee... Joo-o. Mutta mä löysin sen! Voi onni ja autuus ja ja ja... Oh my. Tältä siis tuntuu omistaa Marimekon logokassi. Toiseksi parasta tässä jutussa on se, että se oli ilmainen. Kassin sai siis kun osti vähintään 100€ edestä Marimekkoa, ja Pitkämekko ja über söpö heijastinhan tekivät tehtävänsä. Kangaskassit olivat viikonloppuna tilapäisesti loppu, mutta ihana myyjä lupasi jemmata mulle yhden, jonka kävin sitten hakemassa tänään. Hitsi kun olisin tajunnut kysyä hänen nimeään, olisin voinut lähettää esimiehelle hyvää palautetta. Mutta Hansan Marimekon myyjä, mikäli tunnistat itsesi, niin vielä kerran kiitos 

Ps. Ruoho on muokattu himpun verran vihreämmäksi, kuin mitä se todellisuudessa on.

5.9.2012

...And that's who I am

(kuvat täältä | idea täältä)

















































Ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina englannin kuuntelulla ja huipentuvat 26. päivä psykologiaan. Blogi tulee tärkeysjärjestyksessä luonnollisesti ylppäreiden jälkeen, joten olkaa kärsivällisiä. Hyvin menneiden ylioppilaskirjoitusten (ja opinnäytetyön!) jälkeen seuraa paljon postauksia mm. tulevien ylppäri-/valmistujaisjuhlien suunnitellusta, koetarjoiluista ja tietysti täydellisen mekon teosta/metsästyksestä. Kyllähän ylppäreiden aikanakin tulee varmasti jotain matskua blogiin. Ihan kuin mä osaisin olla tekemättä käsitöitä 3 viikkoa...

4.9.2012

Kun kissa on poissa, hiiri syö salaattia

Poika lähti eilen mummolaan kahdeksi yöksi, joten mä kävin ostamassa kaupasta itselleni herkkuja. Postilaatikkoon oli ilmestyny kettukarkkipusseja tilaajalta, ja toinen me syötiin Pojan kanssa heti parempiin suihin. Toisen laitoin Pojan mukaan mummolaan.


Pitkämekko  Tuli tätä kuvaa katsellessa sellainen olo, että Pojan kuvaustaidothan ovat selvästi kehittyneet! Btw, trikoomekkoa ei kannata koskaan kuvata vastatuulessa.

1.9.2012

Aamiaiseksi kiinalaista, lounaaksi kakkua


 
Aamupalaa meidän pesue söi tänään lounasaikaan Kultatalon kiinalaisessa. Aivan ihana buffetti! Täytyy alkaa käymään Pojan kanssa useamminkin tuolla.

Vatsat täynnä haahuilimme Marimekon kautta (tästä tulee varmasti juttua myöhemmin) Kinopalatsiin. Urhea paljastui huonosta trailerista huolimatta oikein hyväksi elokuvaksi. Tuijotin kyllä puolet elokuvasta kateellisena päähenkilön hiuksia...


Kotona oli ohjelmassa koekakun tekoa. Teen siis joka vuosi koevedoksen Pojan syntymäpäiväkakusta ja joka vuosi tuo koekakku on täysi fiasko, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Kakusta tuli tylsä niin ulkoa kuin sisältäkin. Tiedän siis taas millaista kakkua en Pojalle tee.