27.1.2013

Super-kalenterin tuunausta



Onko kukaan muun huomannut miten omituisen näköisiä ammattiliittojen kalenterit ovat? Ja koska olen toistaiseksi päättänyt olla ostamatta itselleni kalenteria, olen jumissa tuon Superin kalenteri  kanssa. En viitsinyt laittaa sen kuvaa tänne, mutta kerrottakoon, että kalenteri on myrkynvihreä ja siinä on jotain kukkakuviota. Asettelu siinä on sentään oikea, vaikka koko onkin tuskaisen pieni. Pelastukseksi paljastui kuitenkin Marimekon mainoslehti, jossa sattui olemaan koko sivun kokoisi kuvia kankaista. Yksi sivu, kontaktimuovia ja avot. Nyt on tytöllä nätti kalenteri.

23.1.2013

Ison O:n varjossa

kangas Marimekko | matto ja sohva IKEA | tyynyt H&M | lamppu Tiger
          Opinnäytetyö, tuo kaikkien kouluhommien kuningas, itse Iso O, tulee kiilaamaan meikäläisen ja blogin väliin hetkeksi. Hetken pituus riippuu täysin siitä miten ahkerasti näppäimistö käy ja miten nopeasti homma saadaan valmiiksi. Palautus monsterilla olisi maaliskuun alkupuolella, mihin mennessä olen suorittanut loppuun myös ylioppilaskirjoitukseni ja täyttänyt yhden vuoden lisää. Kiirettä siis pukkaa vähän joka tuutista. Miten niin monta rautaa tulessa? Kyllä tässä välissä on pakko tehdä myös jotain käsitöitä, ihan vain mielenterveyden vuoksi. Täällä tulee olemaan hiljaista, muttei nyt ihan sentään kuollutta (ehkä).
          Kuitenkin. Kollaasissa on asioita, joita himoitsen tällä hetkellä meidän olohuoneeseen. Näitä asioita tulee varmasti ilmestymään meille sitä mukaa kun Iso O valmistuu. Voin vaikka palkita itseni aina välillä sisustusjutuilla. Sohva saa sitten olla vaikka loppuhuipennus, palkka siitä kun oppari on palautettu.

19.1.2013

Toinen




Mää tykkään sun blogist. -tunnustuksen pelisääntöinä sanotaan seuraavaa:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi. 

2. Anna tunnustus viidelle suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla. 
3. Kopioi post it -lappu ja liitä se blogiisi. 
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla ja toivo, että omat lempibloggajasi jakavat sen eteenpäin.
Tämän ideana on muistaa ja tuoda esille mahtavia blogeja, joilla on alle 500 lukijaa.



Eli iso kiitos Laura Eriikka! Valkkailin tällä kertaa listalleni pienempiä blogeja, niitä lemppareita, joilla on mielellään alle 100 lukijaa. Käykäähän ahmimassa kauniita kuvia verkkokalvoillenne!




17.1.2013

Lakanasyrjintää

Juu juu tiedän. Mun piti olla hiljaa, mutta vietettyäni tuskallisen pitkän viikon (oikeasti, 7 päivää!) lähinnä sohvalla peiton alla tabletti kädessä blogeja selaillen olen alkanut miettimään, että olenko mä oikeasti maailman ainut ihminen jonka parisängystä löytyy tuplapeitto kahden normaalin peiton sijasta? Mä en osaa edes yksin nukkua tavallisella peitolla, saati sitten jonkun muun kanssa. Kyllä, mä olen juuri sellainen pahamaineinen peittovaras. Mutta peittovaras tahtoisi uuden pussilakanan, keltaisen ja kauniin. Mutta ei. Ilmassa on selkeää lakanoiden kokosyrjintää.

14.1.2013

Määrittelemätöntä

Diagnoosi vaihtui keuhkoputkentulehduksesta keuhkokuumeeksi. Pakkolomaa on määrätty tämä viikko, urheilukieltoa kuukausi. Koska mitään en saa tehdä, pitää blogi määrittelemättömän pituista sairaslomaa. Aivot raksuttaa kuitenkin koko ajan uusia ideoita. Vielä tästä noustaan entistä ehompina, nou hätä. Jotta mä en kuolisi tylsyyteen, voi kommenttikenttään jättää linkkejä blogeihin, leffojen trailereihin ynnämuihin ihanuuksiin.

12.1.2013

Köyhän miehen designpaperipussi

Neljäs päivä kipeänä tekee jo hulluksi. Mulla on siis keuhkoputkentulehdus, jonka takia en saisi tehdä oikein mitään muuta kuin maata sohvalla. Helpommin sanottu kuin tehty nyt kun eilen aloitetut lääkkeet alkavat tehdä tehtävänsä. Hillitsen kuitenkin itseni, sillä pienikin rasitus (tai puheripuli) muistuttaa taas miksi sitä pitikään ottaa rauhallisesti... mutta mutta. Eilen tein -blogissa oli ihania (pestäviä!!..?) paperipusseja, joten päätin tehdä itselleni köyhän miehen designpaperipussin päällystämällä Tarjoustalon paperipussin kontaktimuovilla. (Kuvanlaadusta saatte kiittää tablettia.)

6.1.2013

Converse ♥ Marimekko -kenkäpussin kierrätystä, osa 1

Muistatteko sen meidän ostosreissun? Yksi ostoksistahan oli ne marimekkoconssit, joiden mukana tulee jostakin kumman syystä suojapussi samaa kuosia. Suojapussi sai käyttötarkoituksen tablettilaukun (vai onko se tablettisuojus?No kuitenkin pussi tabletille) päällikankaana. Sisälle tuli mustaa tikkikangasta, josta osan ompelin käsi ompelukoneen traagisen hajoamisen seurauksena. Kangasta jäi vielä yhteen tai kahteen peruspussukkaan. Katsotaan mitä tulee!

5.1.2013

Hajamielisestä päästä tykkää koko ruumis

Tai ainakin makeahammas. Unohdin eilen vanhempieni tuomat pakastemarjat keittiönpöydälle muutamaksi tunniksi, joten pakkohan niistä oli jotain tehdä. Tuli mahtavia mustikkamuffinsseja ja marjamehua.

4.1.2013

Voi Bernina minkä teit!



Tänään ommellessa katkesi neula. Ilmeisesti neula osui vetoketjuun aika voimalla, sillä en saanut koneeseen jäänyttä jämää millään pois. Koitin ne perinteiset keinot, sitten kaivoin jo kunnon pihtejä esille. Ei irronnut, ei sitten millään! Strategisten kohtien ruuvit olivat tietysti niin tiukalla, etten saanut niitä auki. Käänsin koneen saadakseni toisenlaisen kulman neulaan. Välähdys ja poks. Sulakehan se. Isäni sai sellaisen hei mitä näille posliinisulakkeille kuuluu tehä? -puhelun. 
vaatetanko IKEA, lehtikotelot IKEA, SURRUR joululahja veljeltä

3.1.2013

Idea

Tiedättekö ne pullot? Ne maailman näteimmät lasipullot, joissa myydään sitä ihanaa mansikkamehua. Ne, joista tulee mieleen lapsuuden kesät ja omenapuut. Tiedättekö ne pullot?

Tiesittekö myös, että kun ne pullot on juotu tyhjäksi, pesty ja säilytetty rakkaudella, ne voi ottaa oikeasti hyötykäyttöön? Totesin tuossa pari iltaa sitten, että "Hei, tuo tiskiaineen korkkipäähän käy tohon pulloon! Ja tyhjän suihkepullon suihkepää myös." Nyt on nättiä. Saatan laajentaa pullovillitystäni vessaan ja ostaa hyvällä omallatunnolla muutaman mehumullon lisää.

2.1.2013

Pientä projektia pukkaa

Ikeasta tarttui mukaan tänään mm. Bekväm-porrasjakkara. Koska valkoiset olivat loppu, kävin Biltemassa hakemassa keltaista maalia. Sitten vielä sormet ja varpaat ristiin, että Turkuun saataisiin vähän kuivempia ilmoja niin saisin joskus maalattuakin tuon ihanuuden.

1.1.2013

Jotain vaaleanpunaista

Äitini täytti eilen vuosia, mutta tapahtumaa juhlittiin vasta tänään. Hän toivoi "tavallista kermakakkua", mikä on onneksi kovin liukuva käsite. Tällä kertaa syntyi prinsessojen unelma, mansikkakermavaahdolla kuorrutettu suklaakakku, joka oli täytetty marjarahkalla. Päälle vielä valkoisia helminonparelleja.

Onnea vielä pikku-mummo ♥