29.7.2013

Elämänkumppania etsimässä

Huomasin taannoin olevani ystäväpiirissäni hyvin erikoisessa tilanteessa. Koti tuntui kolkolta, iltaisin puuttui se lämmin syleily johon käpertyä katsomaan elokuvaa tai kutomaan ja ihmisten kanssa käydyt keskustelut tuntuivat johtavan aina samaan lauseeseen: Siis eiks sulla oo oikeesti sohvaa?
No ei ole. Tässä on eletty taas kuukausi ilman vakavasti otettavaa elämänkumppania ja mitta alkaa olla täysi. Mutta millainen sohva sopisi juuri meille? Parinvalintaa helpottamaan on kyllä keksitty kaiken maailman eliittikumppanit, mutta entä sohvan valinta? Otin mainoslehden kauniiseen käteen ja lähdin miettimään vaihtoehtojani.

Oletteko koskaan huomanneet, että lähes kaikissa ihanissa sisustusblogeissa on vaalea sohva, ja vieläpä lapsiperheessä? Onko vaaleana säilyvä sohva samanlainen blogimaailman luoma illuusio kuin Marimekon raitapaitoja pitävät miehet? Mutta olisihan se mukava tapaus; luotettava ja mukava, aina sisustukseen sopiva. Vaalean sohvan voisi painaa taka-alalle, haudata tyynyihin tai häivyttää seinäkukkaseksi kaikkien kauniiden esineiden ja uusien Marimekon verhojen joukkoon. Ja silti se odottaisi uskollisesti paikallaan odottaen iltaa ja psykologisia trillereitä suklaalla ja kutomisella höystettynä. 
Toisaalta olihan se edellinenkin sohva näyttävä ja punainen, Ikeasta kuten tämäkin. Mutta  muistaako kukaan kielikuvaa vaaleanpunaisesta elefantista huoneessa? Miten punainen kulmasohva olisi yhtään sen luontevampi olohuoneen huomionvangitsijana kuin vaaleanpunainen elefanttikaan? Ja täytyykö aloittaa edes puhetta sohvan muotomaailmasta... Kovasti se pitää itsestään melua, vaikka fysiikka ei vaan riitä. Tätä ei taideta pelastaa edes tyynyillä.

Miten olisi maskuliininen keinonahka? Helppo pitää puhtaana, sen kun vain pyyhkäisee teet ja croisantinmuruset luutulla pois. Mutta onhan se kyllä tosi... miehekäs. Tämä yksilö ei selkeästikkään puhu tunteistaan tai tuo kukkia. Lisäksi keinonahka hiostaa kesällä paljasta ihoa vasten. Ja otetaan nyt sitten se kissa pöydälle: se on tosi musta. Ja iso ja imee kaiken valon olohuoneesta.

Kuka muuttaa meille? Onko se vaihtoehto a) kaikkien tossusankareiden sankari Stone (399€, Sotka), vaihtoehto b) kiusallisen punainen norsu olohuoneessa Lugnvik (349€, IKEA) vai vaihtoehto c) valtaisa musta-aukko Houston (275€, Jysk)? Tosielämän sääntöjä uhmaten vaihtoehto a) eli Herra Tossusankari pääsee testattavaksi keskiviikkona. Vaikka tosielämässä tossusankari olisikin huonovalinta elämänkumppaniksi, sohvamarkkinoilla hänelläkin saattaa olla vientiä.

3 kommenttia:

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!