14.6.2010

Kaksi viikkoa

Aika kuluu nykyään niin nopeasti. Syy kahden viikon taukoon on yksinkertainen, nimittäin Pojan viikon kestänyt vesirokko. Sen aikana juhlimme veljeni 18-vuotispäiviä hänen toivomansa mansikka-kiiwi -kakun kera. Tein veljelleni 3-4 vuotta sitten samanlaisen hedelmäkakun ja hän haikailee vieläkin sen perään. Ehkäpä ensi vuonna hän pyytää mansikka-kiiwi -kakkua... Mikäli kaikki menee hyvin, olemme pojan kanssa muuttamassa kahden ja puolen viikon päästä uuteen asuntoon. Olen viime aikoina katsellut kankaita "sillä silmällä", ja mukaan onkin lähtenyt tuo kuvassa oleva mustavalkoinen kangas. Siitä tulee luultavasti verhot ja sohvatyyny (sitä on aika paljon...). Tuo keltainen kangas on Marimekkoa. Kuolasin sitä pari kuukautta ja nyt vihdoin ostin sitä 20cm (????). Siitä olisi aikomuksena tulla penaali tai pari heti jahka jaksan ja löydän sopivan vetoketjun laatikoistani.
Poika rakastaa hattuja. Ompelinkin hänelle muutaman, mutta jostakin kumman syystä ne eivät tunnu kelpaavan. Ehkäpä koitan saada myytyä niitä jossain, ja kysyn Pojan mielipidettä seuraavan pipon kankaaseen...
Noin vuosi (kyllä siitä taitaa olla kauemmin) sitten ompelin vanhemmilleni olohuoneenverhot. Verhot olivat aina aika pitkät, ja toissapäivänä sitten ehdotin, että mitäpä jos katkaisisin verhot ja ompelisin niistä uudet sohvatyynyt. Tyynyistä tuli todella hyvännäköiset. Irtopäällisessä ei ole vetoketjua, vaan sellainen pujotus-tsydeemi, samanlainen kuin tavan nukkumistyynyliinoissa. Oliko tämä nyt vähän vaikeasti selitetty?
Olen ehkäpä vähän liian koukuissa mustikkamuffinsseihin. Se, että leivoin ne rypsiöljyyn, kaurahiutaleisiin ja omasta metsästä poimittuihin mustikoihin ei ainakaan paranna asiaa, vaan saa muffinssit kuulostamaan terveellisiltä. Asiaa pahentavat vielä kaikki kauniit muffinssivuuat jooita olen alkanut bongailla kaupoista oikein urakalla. Vasemmalla olevat vuuat ovat Indiskasta ja oikealla olevat Ikeasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!