9.9.2012

Mansikkamacaronien ohje

Jeij, kokeilin heti tänään mansikkamacaroneja hyvällä menestyksellä. Onneksi veli on lomilla syömässä kaikkia koevedoksia, niin leivonnaiset eivät jatkossa löydy meikäläisen lantiolta.

Vatkaa hetki valkuaisia niin, että syntyy paljon kuplia. Lisää molemmat tomusokerit ja vatkaa seosta pitkään ja hartaasti. Kolmannen "tää ei vaahtonnu ikinä" -ajatuksen jälkeen aletaan olemaan jo lähellä. Tarkoituksena ei ole saada vaahtoa aikaiseksi, vaan hieman rakennetta (ja kuplia!) taikinaan. Sekoita perunajauho mantelijauhoihin ja lisää se valkuais-sokeriseokseen. Jokainen muu ohje käskee sekoittamaan jauhot seokseen nuolijalla tai vastaavalla, mutta tässä ohjeessa saa käyttää sähkövatkaimen pienintä nopeutta jos muistaa toimia nopeasti. Lado taikina pursotuspussiin, jossa on pienehkö pyöreä pää. Pursota leivinpaperille halkaisijaltaan n. 2-2,5 cm nappeja. Jätä hieman leviämisvaraa! Anna nappejen seistä hetki (5-15 minuuttia, maltti on valttia. Huonosti seisseisiin nappeihin tulee paistaessa halkeamia!) ennen uuniinlaittoa. Paista 140-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia kunnes napit ovat kohonneet ja jämäkän oloisia. Itse tökin luukku lähinnä ollutta yksilöä sormella aina välillä varmistaakseni koostumusta... (Älä syötä sitä yksilöä kenellekkään.) Muista jäähdyttää napit kunnolla ennen täyttämistä! Lämpimät napit irtoavat huonosti leivinpaperista.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja tarkasta koostumus. Levitä täytettä napin väärälle puolelle (se puoli, joka oli paistaessa alaspäin) ja pyörittele toinen nappi varovasti seoksen päälle. Pyörittelemällä täyte asettuu kauniimmin paikoilleen. Pyöritellessäsi nappeja vastakkain huomaat viimeistään onko täyte koostumukseltaan hyvää. 
Tönkkö täyte, napit eivät ota toisiinsa kunnolla kiinni --> lisää öljyä.
 Lötkö täyte, joka ei tahdo pysyä paikoillaan --> lisää tomusokeria.
Tämän kaiken epäselvän tekstin jälkeen voin paljastaa, että Kinuskikissan blogista löytyy kiva kuvallinen ohje. En tosin ole kaikista asioista ihan samaa mieltä, mutta ainakin se havainnollistaa tehokkaasti ohjetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!