16.12.2014

Savulohikeitto


200g savulohta
8 pienehkoä perunaa
iso porkkana
1dl (pakaste)herneitä
1 kevätsipuli
pieni nippu tilliä
2 kasvisliemikuutiota
nokare margariinia

  1. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat halutun kokoisiksi paloiksi. Laita ne kattilaan kasvisliemikuutioiden kanssa ja päälle vettä niin, että 2/3 kattilasta on täynnä. Itse käytin muistaakseni 3L kattilaa.
  2. Pilko sipuli ja tilli pieneksi. Lisää ne ja herneet keitokseen, ja anna keittyä kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Perunoiden kypsyttyä lisää joukkoon lohi ja nokare margariinia. Anna hautua 10min.
  4. Tarjoa halutessasi tillin ja saaristolaisleivän kera.

Kyllä, Poika teki keiton eilen meille päivälliseksi. 
Ja kyllä, se oli törkeän hyvää.

2 kommenttia:

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!