16.10.2013

Viherpeukalon villiintyyminen

 Taisin viimeksi kirjoittaa viherpeukalostani kesäkuussa (klik), jolloin patio täyttyi kasveista, vaikka sisällä selviytyi vain palmuvehka ja muutama onnekas siemenestä itänyt mandariini/sitruuna. Kuten ensimmäisestä kuvasta on helppo huomata, asiat ovat nykyään toisin. Jopa siinä määrin, että Poika kutsuu olohuonettamme välillä kukkakaupaksi. Ja ei, kaikki huushollin viherkasvit eivät ole tuossa ensimmäisessä kuvassa, määrä tuplaantuu kyllä helposti siirryttäessä lopusta olohuoneesta keittiöön ja lopulta mun makuuhuoneeseen. 
Olin ennen aivan onneton huonekasvejen kanssa. Ainut kasvi joka selvisi hengissä käsittelystäni oli palmuvehka, jonka kanssa olemmekin matkanneet yhdessä 8 vuotta. Nykyään se on tosin jaettu useampaan ruukkuun. Viime kesä taisi olla jonkinlainen käänne kohta, sillä nykyään meillä on ihan älyttömästi kasveja (lakkasin lastemasta 25. kohdalla...) ja ne pysyvät hengissä! Sain jopa Pojan kaataman rahapuun jaoteltua ja juurrutettua uudelleen ja sitrushedelmien taimia meillä alkaa olla kohta pienen hedelmäpuutarhan verran. Seuraavaksi taidamme kokeilla tammien kasvatusta, niin innokkaasti Poika on kerännyt tammenterhoja keittiön lasipurkkiin. Vielä kun saisin kasvatettua salaattia! Kyllä, voin kasvattaa sitruunapuun siemenestä, mutta salaatti ei meillä kasva neljää senttiä suuremmaksi. Tasan evät käy onnen lahjat.

4 kommenttia:

 1. :O You lucky!
  Mä en saa pidettyä hengissä edes ruukkubasilikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basilika kasvaa meilläki aika kituuttamalla ja ruukkusalaatit kuolee sillä sekuntilla ku ne ottaa ulos jääkaapista :D

   Poista
 2. Haha alko tehdä mieli kokeilla kans kasvattaa jotain :-D Alottelin ikeassa sillein varovasti ja ostin muutaman semmoisen pienen ruukkukasvin. En tosin yhtään tiedä mitä ne on, mutta ehkä niistä kasvaa jotain. Muistan kun lapsena sain serkkuni kanssa appelsiinin tms siemenestä kasvamaan reilun metrin mittaisen puun, johon tuli pieni hedelmän alkuakin :-D Noi sun kasvit näyttää tosi kivoilta! Jotekin elävöittää huonetta. Olisi kiva nähdä esim keittiön kasveistakin kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, siitä sit vaan harjottelemaan :D Oon kans todennu et kasvit jotenki elävöittää kotia, en osais olla enää ilman niitä. Mä voisinkin tehä joskus sellasen megakasvipostauksen, johon tulis kaikki huushollin kasvit. Voisin vaikka laskea ne samalla ;)

   Poista

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!