27.11.2010

Ohjeita

Mä rakastan lauantaipäiviä, kun ei ole kiire mihinkään. Aamulla voi päättää lähtevänsä Eurokankaaseen ja Tiimariin. Eurokankaasta tarttui mukaan kankaat pariin paitaan, jotka saan toivon mukaan valmiiksi huomenna. Toisesta puuttuu enää koristetikkaukset ja helman viimeistely, mutta toinen onkin vielä leikkaamattakin.... No, jos huomenna olisi aikaa.
Eräänä päivänä siivosin Pojan vaatelaatikkoa. Laitoin parhaat jemmaan, mutta käsiin jäi vielä pyörimään pari paitaa. Olen aika laiska myymään mitään, joten mietin mitä pienistä paidoista voisi tehdä. Ensimmäisestä paidasta syntyi pipo ja vieläpä ohjeitten kanssa! Ensimmäisessä kuvassa näkyy lähtötilanne, eli ehkä paita kokoa 86, keskellä näkyy miten paita on leikattu ja kolmannessa kuvassa näkyy sitten jo valmis pipo. Tämä pipo onnistuu kyllä jokaiselta poropeukalolta (:
Seuraavaksi perinteisiä joulunamuja. Vasemmalla on kermakarkkeja ja oikealla kotitekoista Dajmia. Kermakarkkien ohje on todella helppo, mutta aikaa vievä:

Kermakarkit
4dl kermaa
4dl sokeria

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Kiehauta ja keittele, kunnes seos on sakeentunut, mikä kestää kauan. Kumoa esim. voideltuun vuokaan ja anna jäähtyä. Pyörittele jähmettyneestä massasta palloja ja laita karamellivuokiin. Säilytä jääkaapissa.

Tein tänään nahkatähtimagneetteja nahkatöitteni jämistä.


Käytiin Pojan kanssa Wikkellä (=Wiklundilla) sovittelemassa Nokian Hai-saappaita. Miten ne voivatkin olla niin söpöt! Ottaisin itselleni mielelläni tuollaiset keltaiset ja Pojalle siniset. Tai no, Pojalle nyt kelpaa oikeastaan mikä väri vain. Pitäisikin varmaan ostaa kumisaappaat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!