26.8.2011

Maalla

Vanhempani asuvat maalla. Siis ihan maalla, peltojen keskellä meren läheisyydessä. Tie, joka vie heidän luokseen ei ole asvaltoitu koko matkalta. Kuitenkin sivistykseen (=Turkuun) on vain puolen tunnin ajomatka. Meillä mummola toimii siis samalla vähän kuin mökkinä, ihanana hengähdyspaikkana arjesta. Tämä postaus on siis täynnä kuvia meidän mummolasta, tai no, lähinnä sen pihasta, joka alkaa satonsa puolesta olla enemmänkin puutarha.
Isäni teki Pojalle pihaan liukumäen kannon päälle. Tuo valkoinen metalliosa on muistaakseni joku vanha ilmastointijuttu.
Edessä oleva pensas on vanhempieni tomaattiviljelmä ja takana näkyy uudempia viiniköynnöksiä. (Vanhat köynnökset ovat muutaman kuvan päässä!)
Vanhempieni kasvattamat kesäkurpitsat ovat naurettavan kokoisia. Viimeksi sain heiltä mukaani 50cm pitkän kesäkurpitsan, jonka halkaisija oli 12cm. Puolesta tein äitini kehoittamana kesäkurpitsa-ruokabanaanikeittoa (Kattilaan siis puolet jättiläskesäkurpitsasta, ruokabanaani ja kasvisliemikuutio. Kun kasvikset ovat kypsiä vedet pois ja tilalle 2dl kermaa ja valkosipulituorejuusto ja soseeksi.), mikä oli aika jännittävää, kosak en ollut koskaan edes maistanut ruokabanaania! Keitosta tuli kuitenkin tosi hyvää.
Tiedän, se näyttää kasalta koivuja, mutta ei ole. Kyseessä on viiniköynnös.
Tämä vuosi oli ensimmäinen kun rypäleet ovat kasvaneet kunnon kokoisiksi. Toivottavasti ne ehtivät vielä kypsyä...

Poika rakastaa papuja, joten isäni laittoi kasvilavalle kunnolla papuja. Tulos on nähtävissä ylhäällä. Tuo ruukussa kasvava kasvi (edessä) taitaa kyllä olla chili tai paprika.
Musta tuntuu, että maalla kaikki on isompaa, heinäsirkatkin. Tämä kaveri oli n. 10 cm pitkä. Mokasin kuvan kyllä aika lahjakkaasti, kamera kun on tarkentanut takana oleviin kasveihin eikä kuvauskohteseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut, kysymykset.... Kaikki ovat tervetulleita!